EL CELLER ROMÀ DE VALLMORA, TEIÀ
Amb questa ruta pel jaciment romà de Vallmora, coneixereu l'espai de fabricació de vi en el context de la colonització romana al mediterrani. Aquest jaciment fou descobert l'any 1966 per Lluís Galera, el qual va realitzar-hi excavacions fins el 1973. Després va quedar tot aturat fins el 1999, any en que es van reprendre les excavacions per un projecte urbanístic a la zona i van tornar a quedar aturades fins el 2003 (després que el 2001 s'hagués declarat Bé Cultural d'interès local (BCIL) per part de l'Ajuntament de Teià. Es tracta del celler més antic que hi ha a Catalunya. La seva visita té un alt interès cultural tant pel que fa a la Història com pel que fa al món del vi.
Ho arrodonirem tot amb un tast de vi DO Alella.
Punt de trobada: Ernest Lluch, 42, Teià    Durada: 2 hores.       Preu: 15 €/persona (tast inclòs)
ALELLA,  DE LA VINYA A LA CASA DEL GOVERNADOR
Vila de tradició vinícola des de l'època romana fins a l'actualitat. Ens ofereix mil anys de trajectòria per recórrer a través de les seves masies, església, cases modernistes,  bodegues i cellers. Un municipi històric amb secrets i cròniques apassionants. Carrers i places que van ser escenari de personatges tan interessants com Antoni Gaudí, Jeroni Martorell o Josep Puig i Cadafalch. Combinarem la passejada pels seus edificis més emblemàtics, amb la visita a la Cooperativa Vinícola d'Alella, la més antiga de Catalunya, dins la qual ens hi espera una visita guiada a través del celler i la bodega, d'estil modernista, i un tast de tres vins (blanc, rosat i negre).
Recomanem calçat còmode.
Durada: 3h. + refrigeri .   Preu: 14 € (visita guiada i tast inclosos)
VILASSAR DE DALT
Visita a la Vinya de La Prats. Una vinya de 104 anys d'antiguitat que compta amb més de 30 varietats diferents, entre blanques i negres, les quals es vinifiquen totes juntes tal i com es feia antigament. Per a fer-ho es tria sempre la mateixa data, l'onze de setembre. És una activitat per a famílies, on els nens premsen el raïm tot trepitjant-lo dins unes tines. Posteriorment, es deixa tota la nit macerant i l'endemà es fa la premsada, de la qual en surt el most que es vinificarà. Un vi natural, sense sulfits afegits ni filtrar.
Trepitgem les vinyes i anem més enllà del que es veu a simple vista. Parlem del vi i d'una manera de fer-ne molt concreta. Des del respecte a la natura i al procés evolutiu del vi. I ho arrodonim amb un tast en un entorn de luxe. Teniu una oportunitat excepcional per viure una experiència única i autèntica. Aprofiteu-la!
Durada: 2h (tast inclòs)     Preu: 25 € (tast inclòs)
EL PRIORAT
Terrenys esquerdats, vinyes centenàries, caràcter autèntic ple de color, amb un sabor madurat a l'ombra del temps i la dignitat dels qui s'han mantinguts ferms. Una visita amb notes de joia serena i consistència ferma. Cellers que s'expressen amb la natura. Veniu a descobrir-los.
Clica sobre la imatge per accedir a les propostes
TEMPORALMENT SENSE SERVEI EN COMPLIMENT DE LES MESURES DE PROTECCIÓ PER COVID-19